Titanyum'a özel Svip+/Uvip+ Özelliği Yaygara Grup Mesajlaşma Sistemi

Sizce Yaygara grup mesajlaşma sistemi Titanyum'a gelse güzel olur mu?

  • /parti neyimize yetmiyor :)

    Oy: 0 0.0%
  • Kararsızım...

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3
Katılım
17 Eki 2022
Konular
19
Mesajlar
54
Tepki puanı
45
Puanları
1,610
Neden böyle bir grup sohbeti sistemi düşündüm derseniz, Sonoyuncu'da mevcut bulunan parti sistemi çok az kişiyle oluyor ve kişilerin partiye katılması için, tek, tek istek atıp uğraşmak gerekiyor. Ayrıca parti isteği atmak, ve katılmak için titanyumda oynayan kişilerin /lobi çekme zorunlulukları var. İşte bu dezavantajlar yüzünden titanyuma has kendi bünyesine dahil bir grup mesaj sistemi olan Yaygara'yı sizlerle paylaşıyorum.

Yaygara Grup Mesajlaşma Sistemi kısaca Nedir?
Svip+ ve üzeri vip oyuncuların, titanyum içi sohbet odaları kurup, yönetebildikleri /parti alternatifi gibi olan, ancak daha gelişmiş özellikleri bünyesinde barındıran, Titanyum'la tümleşik yapıda çalışabilen bir sohbet kanalıdır.

Olası Durumlar ve Ne olacağı:
Yaygara odası başlatan oyuncu, Titanyum'dan çıkarsa /lobi çekmek dahildir, grup otomatik olarak kapanır. Gruba bağlı tüm üyelerde gruptan çıkarılır. Yaygara grubuna katılan oyuncu, titanyum'dan çıkarsa gruptan atılır. /lobi çekmek aynı şekilde yine dahildir.
Bir kişi gruba katılırsa, yada ayrılırsa herkesin chat ekranında bu kişinin, katılan yada çıkan kaçıncı kişi olduğu ve katıldı, ayrıldı yazısı tüm grup üyelerine gözükür. Yaygara sohbet kanalı kullanarak yazılan mesajların belirginleşmesi için nickinizin, başında turuncu renkte [Yaygara] yazısı yer alır. Yaygara modunda yazdığınız mesajlar belirgin olması açısından sarı renkte çıkacaktır.


Örnek Bir Grup İçi Konuşma Önizlemesi:
[Yaygara] Uvip+ HasanAli: Yaygara grubumuz açıldı, hayırlı olsun hepimize.
[Yaygara] Svip+ CanUysal: grubu beğendim.

Grup maksimum üye kontenjanı hakkında: Yaygara grupları en fazla 30 üyeden oluşabilir.
Son Bilgiler:

1) Mevcut bir yaygara grubunda iken, gruptan çıkmadan başka bir gruba katılamazsınız.
2) Sizi engelleyen bir gruba katılmak için komut girince "Bu gruptan engellisiniz" mesajı çıkar.
3) Titanyum'un genelinde kullanılan mesaj görmeme komutu /ignore Yaygara sohbetinde kapsamdışıdır. İgnorelediğiniz biriyle aynı grupta iseniz mesajını görürsünüz.

4) Sonoyuncu'nun genelinde kullanılan /report küfür komutu Yaygara sohbetinde de çalışmaktadır. Fakat Yaygara /parti alternatifi bir sistem olduğundan mute yesen bile yaygara grupların da yazı yazmaya devam edebilirsin. Mute durumun yalnızca Sonoyuncu ve bünyesinde bulunan oyunların sohbet kanallarında geçerli kalacaktır.
5) Yaygara gruplarında 5 saniye bir mesaj gönderebilirsiniz.
6) Yaygara grubuzu bozduktan 30 dakika sonra yeni grup oluşturabilirsiniz. /yaygara duyur komutunun flood amaçlı kullanılmaması için bu sınır getirilmiştir.
7) Bir gruptan kendiniz komut kullanarak çıktıysanız 5 dakika boyunca aynı gruba tekrar katılamazsınız. Grup sahibinin kovduğu ya da grubun kapandığı durumlar hariçtir. Bu yalnızca kendi rızanız ile çıkarsanız uygulanan bir yasaktır. Ve getirilme amacı, sürekli bir gruba girip çıkılarak,mesaj flood'u yapmayı engellemek içindir.
8) Mute yiyen oyuncularda, yaygara gruplarına katılabilir ve yazabilir. Ancak yalnızca grup içi üyeler mesajını görebilir, tıpkı sonoyuncu parti sistemi gibi. Mute yemişse toksiklik yapabilir diyeceksiniz ama zaten yaygara grubu sahibinin o kişiyi engelleme yetkisi var. Kurduğunuz yaygara grubunuzu yönetmek için gerekli tüm komutlar aşağıda yazmaktadır.

Gelelim komutlara;
Not: Virgül ile ayrılmış komutlar; aynı görevi yapan, farklı yazılışa sahip versiyonlardır sadece. Kullanıcı için tercihsel bir seçenektir.


SVip+ ve üzeri Oyuncu kendi kurduğu grupta 12 komut hakkına sahiptir. /yaygara kullanılabilir tüm komutları listeleyen ana komuttur.
Svip+ ve Uvip+'lar için bu 12 Komut ve Kullanımı:

/yaygara başlat <kendi adınızla herkesin, isteksiz, sizden onay almadan girebildiği bir yaygara grubu kurar.
/yaygara istekli başlat <kendi adınızla üyelerin size istek göndererek, girebileceği bir yaygara grubu kurar. Gelen isteklerin, grup sahibi tarafından yanıtlanması için 15 saniye zaman süresi vardır. Grup sahibine birden farklı kişi tarafından, aynı anda eş zamanlı bir çok istek gelebilir. Grup sahibi dilediğini gruba almakta özgürdür. Yanıt verilmeyen istekler zaman aşımına uğrar ve, istek gönderen oyuncuya Gruba katılma isteğin zaman aşımına uğradı mesajı gider. Reddedilirse zaten direk Katılma isteğin reddedildi yazısı çıkar.
/yaygara dinlen <Grubu dinlenme moduna alır. Dinlenme modu mevcut üyelere yenisinin eklenmemesi istendiğinde açılan bir mod'dur. /yaygara dinlen komutu girildiğinde İstekli veya isteksiz fark etmeksizin gruba katılma taleplerini kapatır. Dinlenme modundan çıkmak için tekrar /yaygara dinlen yazılması yeterlidir. Bir grup dinlenme modunda ise, başvuran kişilere örneğin:
Uvip+ HasanAli ve grubu dinlenme modunda! şeklinde bir durum belirtme yazısı çıkar.
/yaygara bitir , sonlandır <grubu kapatır ve tüm üyeleri gruptan çıkartır.
/yaygara üyeler , liste , listele , sırala <gruptaki üyelerin sayısını, isimlerini, kimin ne kadar süredir grupta olduklarını listeler. Liste sırası şu şekilde'dir; Grup kurucusu en üstte, sonrasında süresi en yüksekten en az olanlara doğru sıralama azalarak gider.
/yaygara kopar , duyur <her 30 dakikada bir kullanabileceğiniz bu komut ile grubunuzun reklamı chate düşer. Uvip+HasanAli yaygara grubu kurdu. Katılmak için /yaygara katıl HasanAli komutunu kullanabilirsin. /menu ayarda yaygara duyurusu mesajlarını görme, görmeme gelebilir.
/yaygara çıkart , at , kov , yolla nick <yazdığınız kişiyi gruptan atar
/yaygara engelle nick <yazdığınız kişiyi grupta ise gruptan atar ve bundan sonra kuracağınız gruplarınıza katılmasını engeller. İkinci kullanımda engeli kaldırır.
/yaygara engelli liste <engellenen oyuncuların listesini gösterir.
/yaygara engel kaldır hepsi <bütün engelli oyuncuları listeden kaldırır.
/y boşluk mesaj <yaygara grubu chat ekranına mesajınız düşer. Dünya fark etmeksizin bu mesajı grupta bulunan herkes görür.
/yy <bu komutu bir kez çalıştırınca /y komutu girmeden, gruba mesaj yazabilmenizi sağlar. Çalıştığında Yaygara sabit grupiçi yazı modu açık yazar. Komutun ikinci kez kullanımı bu özelliği kapatır. Chatte kapandığının yazısı çıkar. Ayrıca bu komut açık iken normal titanyum içi genel sohbete ! ve !! şeklinde cevap veremezsiniz. Verebilmeniz için tekrar /y moduna tekrar girmeniz gerekir. Bu moda geçmenin yoluda /yy komutunu 2. kez çalıştırmak ve kapatmaktır.


Normal oyuncu girdiği grupta 5 komut hakkına sahiptir. /yaygara kullanılabilir komutları listeleyen ana komuttur.
Normal oyuncular için bu 5 Komut ve Kullanımı:
/yaygara katıl nick <adını yazdığınız kişinin yaygara grubu herkese açık ise direk katılırsınız, grup istekli kabul ediyor ise istek gönderirsiniz.
/yaygara çık , ayrıl , terket <mevcut bulunduğunuz gruptan çıkarsınız.
/yaygara üyeler , liste , listele , sırala <gruptaki üyelerin sayısını, isimlerini, kimin ne kadar süredir grupta olduklarını listeler. Liste sırası şu şekilde'dir; Grup kurucusu en üstte, sonrasında süresi en yüksekten en az olanlara doğru sıralama azalarak gider.
/y boşluk mesaj
<yaygara chat ekranına mesajınız düşer. Dünya fark etmeksizin bu mesajı grupta bulunan herkes görür.
/yy <bu komutu bir kez çalıştırınca /y komutu girmeden, gruba mesaj yazabilmenizi sağlar. Çalıştığında Yaygara sabit grupiçi yazı modu açık yazar. Komutun ikinci kez kullanımı bu özelliği kapatır. Chatte kapandığının yazısı çıkar. Ayrıca bu komut açık iken normal titanyum içi genel sohbete ! ve !! şeklinde cevap veremezsiniz. Verebilmeniz için tekrar /y moduna tekrar girmeniz gerekir. Bu moda geçmenin yoluda /yy komutunu 2. kez çalıştırmak ve kapatmaktır.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dawend
Katılım
17 Eki 2022
Konular
19
Mesajlar
54
Tepki puanı
45
Puanları
1,610
Survival Titanyum 1850, 1900 anlık oyuncu sayısı ile kendi başına, ayrı bir Minecraft sunucusu gibi Maşallah'ı var. Bayağı da uzun ömürlü oldu. 3 yılı aşkın süredir popülerliğini koruyarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Severek oynadığımız bu oyunu kendi açımızdan daha oynanabilir hale getirmeye çalışmakta biz oyuncuların vazifesi. Bu sebepten her boş vaktimde, oyuna getirilebilecek yenilikler konusunda kafa yoruyorum. Bu oyun cidden çok büyük potansiyele sahip global'de bile duyulup patlama yapabilir o derecede.
Bazı şeyler gelirse cidden tadından yenmeyecek hale gelebilir oyun. Titanyum'da sosyalleşme yalnızca genel chat ve özel mesaj üzerinden yapılıyor, discord kullanarak oynayanları konudışı bırakıyorum.
Özetle diyorum ki titanyuma grupca mesajlaşabileceğimiz, eğlenceli konuşmaların geçebileceği, her gün farklı, gruplara girip, bir çok kişiyle tanışıp, samimiyeti ilerletebileceğimiz /parti benzeri ama titanyuma özgün bir grup mesaj sistemi gelir ise genel sohbetin karmaşasından ve bir yazı yazdığımızda, kimlerin bizimle muhattap olduğunu bileceğimizden, oyuncular olarak daha keyifli anlar yaşayabilir, ve anlaşılır olabiliriz.
 
Katılım
17 Eki 2022
Konular
19
Mesajlar
54
Tepki puanı
45
Puanları
1,610
Neden viplere özel derseniz normal oyuncularda da grup kurma hakkı olsa, ortalıkta binlerce grup olurdu bu durumda acayip saçma olurdu. Vip'lerin elinde olmalı ki hem daha az öz olsun ve biraz vipler, kendilerine verilen bu yetkiyi hissedebilsin. Normal oyuncularda onlara özenip vip alsın.
 

Diezombie92

Yazar Şefi
Katılım
15 Kas 2019
Konular
29
Mesajlar
81
Çözümler
1
Tepki puanı
88
Puanları
2,610
Bu güzel fikirleri SonOyuncu'nun destek sitesinden talep formu açıp bildirmiş miydin?
 
  • Beğen
Tepkiler: YGZCNERTURK