The Last of Us dizisine büyük ilgi: Oyun satışları fırladı

EnesBen

Özel Üye
Katılım
26 Ocak 2023
Konular
1
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
1,505
The Last of Us dizisine büyük ilgi: Oyun satışları fırladı


Yaklaşık üç yıllık gecikmenin ardından 15 Ocak’ta izleyiciler ile buluşan The Last Of Us, küreselde HBO Max, ülkemizde ise Blu TV’de yayınlanan ilk bölümü ile izleyiciler ve eleştirmenlerden övgüler almayı başardı. Naughty Dog'un popüler video oyunu serisinden uyarlanan dizi, şimdi de oyun satışlarında büyük bir patlamaya neden oldu.


The Last Of Us'ın başarısı oyun satışlarına yansıdı


Gamesindustry tarafından paylaşılan bilgilere göre The Last of Us uyarlaması, İngiltere'de The Last of Us: Part I ve The Last of Us Remastered kutulu oyun satışlarında yüzde 238 ve 322'lik artışı beraberinde getirdi. Bununla birlikte İngiltere satış listelerinde oyunun PS5 sürümü 20.sıraya, PS4 için olan remastered sürümü ise 32.sıraya yükseldi.

The Last of Us dizisinin ilk bölümü 4,7 milyon kişi tarafından izlendi


The Last of Us, HBO'nun en büyük ikinci açılışı yaptı
Tam Boyutta GörNaughty Dog'un eleştirmenlerce beğenilen video oyunu serisine dayanan kıyamet sonrası drama dizisi The Last of Us, izleyiciler ile buluştu. Türkiye’de BluTV platformundan yayınlanan diziden ilk izlenme rakamları da geldi. Verilere göre The Last of Us, beklentileri aşan bir başarı sergilemiş gibi görünüyor.

HBO dizileri arasında en büyük ikinci açılışı yaptı

Nielsen ve birinci taraf verilerine göre, "The Last of Us" dizisinin prömiyeri Pazar akşamı lineer ve HBO Max platformlarında 4,7 milyon izleyiciye ulaştı. The Last of Us’ın bu başarısı onu HBO'nun “House of the Dragon”dan sonra en büyük ikinci açılış konumuna getiriyor.
Öte yandan "The Last of Us" ayrıca ikinci sezonu geçen yıl çıkan Euphoria’nın açılış bölümünü de neredeyse ikiye katladı. Bununla birlikte Euphoria, Amerika Birleşik Devletleri'nde bölüm başına ortalama 19,5 milyon izleyiciye ulaşıyor. Bir diğer kıstas olarak gösterebileceğimiz yapım ise House of the Dragon. Targaryen’lar açılış bölümlerinde 10 milyon izleyiciye ulaşmıştı ve dizi halen daha açık ara farkla zirvede.

The Last of Us, modern uygarlığın yok edilmesinden yirmi yıl sonrasını konu alıyor. Salgından hayatta kalmayı başaran Joel, 14 yaşındaki Ellie'yi baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırmak için tutulmuştur. Küçük bir iş olarak başlayan şey, kısa sürede acımasız, yürek burkan bir yolculuğa dönüşür çünkü her ikisinin de ABD'yi baştan sona kat etmesi ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmeleri gerekir
 
Son düzenleme:

Sperayz

Yönetici
Katılım
13 Mar 2022
Konular
70
Mesajlar
405
Tepki puanı
400
Puanları
4,561
Diziyi izleme fırsatını henüz yakalayamadım fakat oyun ekstra bir ilgimi çekiyor.