SonOyuncu Eleştiri #1

Katılım
9 May 2022
Konular
1
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
155
Merhaba OyuncularŞehri Halkı,
Ülkemizde en yüksek aktiflik rekorunu elinde tutan ve ülkemizde ekip koordinasyonu noktasında diğer sunucular ile kıyaslandığında daha başarılı olan SonOyuncu hakkında bir oyuncu olarak görüşlerimi paylaşmak istiyorum.Her içerikte bir soruya yanıt arıyacağız. Neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum asıl konuya dönelim:

1.SonOyuncu 10 yıldır aktifliği sürdüren bir sunucu ülkemizde en çok oynan minecraft sunucusu. Peki globale neden açılmadı ve açılacak mı?

Eğer daha yöneticilik deneyiminiz bulunuyorsa muhtemelen bu sorunun cevabını sizde kendinize sormuşsunuzdur. Bunun ile ilgili görüşüm yabancı oyuncu kitlesi ile yabancı oyun kitlesinin oyun içerisinde düşman veya takım arkadaşı gibi olduğu durumlarda iletişim sağlayamaması ve dünya ülkelerinden özellikle Amerika ile aramızda bulunan yüksek ping sorunu. Yabancı oyuncuların sunucuya bağlanması durumunda yaşamaları muhtemel olan ping sorundan ötürü yabancı kitleler tarafından tercih ihtimali düşücektir. Sadede gelmek gerekirse Türkler ve yabancıların aynı anda tek sunucu üzerinde bulunması biraz zorlu olacağından ötürü yabancılara özel bir sunucu açılması daha uygundur ve bunun için yüklü bir döviz bütçesi gerekmektedir. Bakalım gelecek bize ne göstericek.
 
Katılım
9 May 2022
Konular
1
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
155
@OkanOzturk paylaşacağım içeriklerde oyunculara yanlış bilgilendirmede bulunmamak amacıyla sizinle iletişimde bulunmak istiyorum.

WhatsApp veya Discord üzerinden iletişim sağlayabiliriz.​

Discord adresim: Yormok#7231
 

Sperayz

Yönetici
Katılım
13 Mar 2022
Konular
70
Mesajlar
405
Tepki puanı
400
Puanları
4,811
Profil kısmından konuşma başlat butonuna tıklayarak iletişim kurabilirsiniz.
 
Katılım
1 Haz 2020
Konular
34
Mesajlar
128
Tepki puanı
132
Puanları
3,910
Globale açılmak isteyen bir sonoyuncu, muhtemelen oyun içine ayarlar kısmından dil değiştirme özelliği ekleyebilir ve sunucularını yurtdışı lokasyonuna taşıyabilir. Türklerin hafif daha fazla ping ile oynaması globale açılmaktan önemsiz bence.

Örnek verecek olursam, League Of Legends'da 10ms tr serverında oynamak yerine, west sunucusunda 60-70 ms ile oynayan Türkler çok fazla.

Zaten ping seviyesi sabit olduktan ve kişinin internetinde sorun olmadıktan sonra bu seviyede yüksek pingler oyuncuyu etkilemez.
Bu sebepten, sonoyuncu globale açılmak istese muhtemelen ping bir engel olmaz.

Tamamen kendi düşüncemi ve gecikmenin sorun olmadığını açıkladım. Sonoyuncu adına konuşmuyorum tabii ki. :)
 
Katılım
1 Haz 2020
Konular
34
Mesajlar
128
Tepki puanı
132
Puanları
3,910
iletişim sağlayamaması
Ayrıca iletişiminde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Dünya genelinde neredeyse herkesin ortak dili zaten İngilizce.
Örneğin minigames tarzı oyunlar da zaten iletişimin pek önemi yok bence. Ayrıca global bir sunucu için bu pek sorun olmaz.

Diğer oyun türlerinde ise globale açılsa dahi bir Türk sunucusu olduğundan dolayı, yine mevcut Türk kitlesini elinde bulundurur. Ayrıca hepsinden öte globale başarılı bir geçiş olduktan sonra bunlar önemsiz kalıyor. :)

Umarım ileride böyle bir şeye şahit oluruz. Gayet gurur verici olur.
 
Katılım
1 Ocak 2022
Konular
24
Mesajlar
62
Tepki puanı
67
Puanları
860
sonoyuncu bu şekilde giderse globala açılmayı bırak tacını düşürücek ekip ilgilenmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yormok