NASA’nın DART uzay aracı asteroitle çarpıştı: Ortaya bu görüntüler çıktı!

Katılım
8 Haz 2022
Konular
28
Mesajlar
41
Tepki puanı
46
Puanları
860
indir (1).jpeg

NASA'nın DART görevi bir süre önce başarıyla gerçekleştirildi. Gelecekte Dünya'yı tehlikeli asteroitlerden korumak için yapılan çarpışma görevinin ilk görüntüleri ise yayınlandı.

indir.jpeg

NASA'nın DART (Çift Asteroid Yönlendirme Testi) uzay aracı 27 Eylül tarihinde kasıtlı olarak bir asteroitle çarpıştırıldı. Dünya’yı gelecekte asteroitlerden korumak için gerçekleştirilen görevde DART uzay aracı, Dimorphos asteroidi ile başarılı bir şekilde çarpıştırıldı.

Çarpışmada elde edilen ilk görüntüler paylaşıldı​


indir (2).jpeg




NASA tarafından canlı olarak yayınlanan görevde, çarpışma anına ait görüntüler DART uzay aracının Didymos Keşif ve Optik Navigasyon için Asteroid Kamerası (DRACO) görüntüleyicisinden elde edildi. LICIACube ise çarpışmadan bir süre önce DART aracından ayrılarak Didymos asteroit sisteminin yörüngesine oturtuldu. Bu sayede çarpışma öncesi ve sonrasına ait görüntüler kayıt altına alınarak Dünya'ya gönderildi.



Asteroit Dünya'dan İzlenicek


LICIACube tarafından elde edilen görüntülerin Dünya’ya gönderilmesi ise yaklaşık 3 saat sürdü. Zira asteroit sistemi gezegenimizden yaklaşık 11 milyon kilometre uzaklıkta bulunuyor. INAF bilim ekibi lideri Elisabetta Dotto, görevden son derece gurur duyduklarını, önümüzdeki günlerde ise LICIACube tarafından elde edilen daha fazla görüntünün yayınlanacağını açıkladı.




Uzay aracının Dimorphos ile çarpışması sonucunda neler olduğunu şimdilik bilemiyoruz. Bilim insanları önümüzdeki süre zarfında DART misyonunun Dimorphos üzerinde nasıl bir etki bıraktığını, yörüngesinde veya hızında bir değişiklik olup olmadığını inceleyecek. Elde edilen veriler gelecekte Dünya için tehlikeli olabilecek asteroidleri engellemek için son derece önemli olacak

Size Bir Süprizim Var Mavi Yazıya Tıklayın ve O Sekmede 10 Saniye Falan Bekle
Tıkla Süpriz ;)
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20220929-130835_Twitter.jpg
    Screenshot_20220929-130835_Twitter.jpg
    636.6 KB · Görünt.: 79
Son düzenleme: