Minecraft Kitap Yapımı (Büyülü Kitap – Kitap ve Tüy)

OkanOzturk

Yönetici
Katılım
4 Kas 2019
Konular
23
Mesajlar
220
Çözümler
12
Tepki puanı
539
Puanları
3,760
Kitap-Nasil-Yapilir-Minecraft.jpg

Minecraft kitap yapımı sayesinde kitaplara büyüler basabilir veya dünyanızdaki önemli bölgelerin koordinatlarını not alabilirsiniz. Baştan söylemek gerekirse eğer not tutmak için kitap yapmak istiyorsanız yanlış yoldasınız. Minecraft kitap ve tüy yapımıyla birlikte not tutabileceğiniz bir defter yapabilirsiniz.

Minecraft Kitap Yapımı​

Minecraft kitap yapımı oldukça basit olsa dahi SkyBlock gibi çevrim içi farklı modlu sunucularda gerekli materyalleri bulmak bir hayli zor olabiliyor. Kitap yapmak için iki farklı materyale ihtiyacınız var.

Minecraft-Kitap-Yapimi.png

Şeker kamışı ve derilerle birlikte kitap yapılabiliyor eğer amacınız büyü masasında 30. seviyenin kilidini açmaksa size bir hayli fazla deri ve şeker kamışı gerekecek. Şeker kamışı hızlı büyüyen bir bitki olduğundan dolayı küçük bir tarlayla dahi kitap yapımı için gereken şeker kamışı toplayabilirsiniz.

Minecraft’ta deri, sadece inek, at ve lamalardan çıkıyor. Evinizi yaptığınız yerin etrafında birkaç tane inek varsa şanslısınız demek. Elinize buğday alıp etrafınızdaki inekleri çiftliğinize toplayabilirsiniz. Hem inek popülasyonunu azaltmamak hem de deri elde etmek istiyorsanız önce çiftliğinizdeki inekleri buğdaylarla besleyin ve ardından onları kesin.

Minecraft-Buyulu-Kitap-Yapimi.png

Oyundaki tüm canlıların düşürdüğü belirli bir eşya var. Buna endermite veya yarasa gibi yaratıklar dahil olmasa da birçok yaratık öldüğünde eşya düşürüyor. Eşya düşürme mekaniği şans üzerine yapıldığından dolayı her öldürdüğünüz inekten deri elde edemeyebilirsiniz

Minecraft Kitap Yapımı Tarifi​

Aşağıya koymuş olduğumuz görselde de görebileceğiniz üzere kitap yapımı için üç adet kağıt ve bir adet deriye ihtiyacınız var. Çalışma masasında veya çantanızda bulunan 2×2’lik üretim menüsünden kağıt yapabilirsiniz.

Minecraft-Kitap-Yapimi-Tarifi.png

Kitap yapımı tarifini öğrendiğinize göre artık büyü masasının seviyesini atlatmak için kitaplık yapabilirsiniz.

Minecraft büyülü kitap nasıl yapılır?​

Minecraft büyülü kitap nasıl yapılır? Çoğu Minecraft severin bir defa da olsa sormuş olduğu bu kritik soruyu cevaplıyoruz. Önceden söylemek gerekirse büyülü kitap yapımı için öncelikle kitaba ihtiyacınız var. Üst taraftan kitap yapımı tarifini öğrendiyseniz ve sandıklarınızda bolca kitap varsa artık büyü işlemenin zamanı gelmiş demek. Büyülü kitapların, kitap yapımı gibi çalışma masasında herhangi bir tarifi bulunmuyor.


Boş kitapları büyü masasına lapisle beraber yerleştirerek istediğiniz seviyede büyülü kitaba sahip olabilirsiniz. Ayrıca ufak bir taktik vermek gerekirse eğer zırhlarınıza veya aletlerinize büyü işleyecekseniz ve büyü masasında istemediğiniz büyüler yer alıyorsa bir kitabı en düşük seviyeyle büyüleyebilirsiniz. Böylelikle hem gereksiz büyülerden kurtulabilir hem de masraftan kaçınmış olursunuz.

Minecraft büyülü kitap yapımının başka yöntemleri var mı?​

Minecraft büyülü kitap yapımının başka bir yöntemi bulunmasa da büyülü kitapları elde edebileceğiniz birçok farklı taktik bulunuyor. Terkedilmiş veya esrarengiz yapıların içerisindeki sandıklardan veya balık tutarak büyülü kitaplar elde edebilirsiniz.

Minecraft-Buyulu-Kitap-Yapimi.png

Balık tutarak büyülü kitap elde etmek istiyorsanız birkaç büyüye ihtiyacınız var.

Minecraft Kitap ve Tüy Yapımı​

Minecraft kitap ve tüy yapımı tıpkı kitap yapımı kadar basit. Tüy, kitap ve mürekkep kesesiyle kitap ve tüy elde edebilirsiniz. Mürekkep kesesi elde etmek için mürekkep balığı avlamalı, tüy elde etmek içinse tavuk avlamanız gerekiyor.

Minecraft-Kitap-ve-Tuy-Yapimi.png

Çalışma masasına veya çantanızın içerisindeki küçük üretim ızgarasına üstteki materyalleri yerleştirerek dilediğiniz gibi not alabileceğiniz bir kitap elde edebilirsiniz. Minecraft dünyanızdaki önemli bölgelerin koordinatlarını not aldığınız defteriniz varsa kitabı açtığınızda “Bitir” tuşuna basmamalısınız. Aksi taktirde defter kitap olur ve bir daha hiçbir şekilde düzenleyemezsiniz.
 
Katılım
20 Haz 2022
Konular
6
Mesajlar
111
Tepki puanı
45
Puanları
2,760
Minecraft'a yeni başlayanlar için çok yararlı bir bilgi olmuş, emeğine sağlık.