League of Legends | 2023 Sezon Öncesi: Önizleme

avnnn

Genel Moderatör
Katılım
16 Şub 2020
Konular
271
Mesajlar
875
Çözümler
2
Tepki puanı
1,138
Puanları
7,910
100322_Preseason_2023_Logo_Banner.jpg

2023 SEZON ÖNCESİ: ÖNİZLEME
PBE'ye gelen tüm Sezon Öncesi 2023 içerikleri için hızlı ve kolay bir başvuru kılavuzu.

Sezon öncesi 2023 değişiklikleri yarın PBE'yi etkilemeye başlayacak! Bunlar çıkmadan önce, önümüzdeki birkaç hafta içinde PBE'de görmeyi bekleyebileceğiniz tüm değişiklikler hakkında size yol göstermek istedik. Değişiklikleri test etmemiz ve geri bildirimlerinizi toplamamız için bize zaman tanımak için onları bu yıl biraz erken gönderiyoruz, bu yüzden bu oyunları aldığınızdan emin olun çünkü denenecek çok şey var!

Temizlik notu: İlk gördüğünüzde işler oldukça erken bir durumda olacaktır, bu nedenle PBE sırasında özellikleri test etmeye devam ettikçe simgeler, öğe ve efekt adları, görsel ve ses efektleri, istatistik değerleri ve daha fazlası gibi şeylerde değişiklik olmasını bekleyin. Devasa masa çevirmeleri dışında, bu önizleme sayfası yayınlandıktan sonra güncellenmeyecektir. Yama notları çıktığında, her zamanki gibi tüm son ayrıntılara sahip olacaklar.

Kimya'nın Dönüşü​

100322_Preseason_Preview_2023_Banner.jpg
Kimya Ejderi bu sezon öncesi yepyeni bir tutku ve ruhla geri dönecek!
  • Kimya Ejderi artık katledildiğinde az miktarda Azim ve İyileştirme/Kalkan gücü verecek
  • Kimya Ruhu, belirli bir sağlık miktarının altındayken bonus hasar verir.
Kimya Ejderi'nin yanı sıra, Vadi, Zaunite kimyasalları ve yükseltilmiş efektlerle mutasyona uğramış orman bitkilerini içeren Kimya'dan ilham alan yeni bir görünüme kavuşacak.
  • Blast Cones artık menzildekileri eskisinden iki kat daha uzağa fırlatacak
  • Bal Meyveleri, artık onları tüketen şampiyonları yavaşlatmayan ve normal iyileştirmeye ek olarak küçük bir bonus kalkan veren Stim Fruits'e yükseltilecek.
  • Scryer's Bloom, Stalker's Bloom'a yükseltilecek. Bu bitkiler vurulduğunda artık bitkinin etrafında küçük bir dairesel alan ve vurulduğu yönün tersinde bir koni ortaya çıkaracak. ve ortaya çıkan rakip şampiyonlara hareket hızı kazandıracak ve ortaya çıkan totemleri 1 cana indirecek.

Orman Değişiklikleri​

100322_WIPjunglepets.jpg

Avatar Smites ve Orman Hayvanları​

Orman tehlikeli bir yerdir ve yalnız gitmek tehlikelidir, bu yüzden bu orman evcil hayvanlarından birini oyun içi mağazadan yumurta olarak satın alarak alın! Bu evcil hayvanlar, canavarları öldürerek ve oyun ilerledikçe yavaş yavaş "ikramlar" kazanacak ve bu da onların gelişmesine yardımcı olacaktır. Evrimleştikten sonra evcil hayvanlar, sahiplerine onları farklı yeteneklerle güçlendiren Avatar güçlendirmeleri verecek.
  • Noxian Embercat: Bu, daha agresif oynamak isteyen ormancıların tercihi olacak. Yavaşlatma ve bonus hasar sağlayacaktır.
  • Ixtali Ixamander: Bu orman evcil hayvanı, ekipleri için cephe hattı ve tank arayan ormancılar için idealdir. Sağlığınıza bağlı olarak, kırıldığında bonus yavaş direnç ve Azim sağlayan bir kalkan sağlayacaktır.
  • Ionian Cloudleaper: Bu orman hayvanı, haritayı daha hızlı döndürmek ve hareket etmek isteyen ormancılar için harika olacak. Bonus hareket hızı sağlayacaktır.

Kayış Aralığı Göstergeleri​

Ormanı, role aşina olmayan oyuncular için daha samimi hale getirmek amacıyla, sabırları azalmadan önce kampların ne kadar ileri götürülebileceğini gösteren görsel tasma göstergeleri ekleyeceğiz. Ayrıca kampların çekilebileceği mesafeyi de azaltıyoruz, böylece orman temizlemelerinizi hiper optimize etmek için artık mükemmel pikselin üzerinde durmak zorunda değilsiniz.

100322_wippathingrecos.jpg

Önerilen Orman Yolları​

Ormanı daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olmamız gereken bir diğer ek, her şampiyon için önerilen orman yolları. Bu ilk net yollar, dünya çapındaki yüksek ustalıklı şampiyonlar hakkında yüksek vasıflı ormancılardan veri toplanarak belirlendi. Güzergah önerileri, bu oyuncuları en çok hangi rotaların zafere götürdüğünü temel alır ve her yamada güncellenir.

İletişim araçları​

100322_WIPpingwheels.jpg

Güncellenmiş Ping Çarkı​

Lig, özünde bir takım oyunudur. Takım arkadaşları arasındaki iletişimi daha iyi kolaylaştırmak için oyunculara sunulan ping sayısını iki katına çıkarıyoruz. Direksiyondaki 8 ping şimdi aşağıdaki gibi olacaktır:
  • Geri Dönen Pingler (saat yönünde): Geri Çek, Yolumda, Bana Yardım Et, Düşman Eksik
  • Yeni Pingler (saat yönünde): Push, All-In, Hold, Bait

Yeni Vizyon Pingleri​

Ayrıca, öncelikle vizyona odaklanan tamamen yeni bir ping tekerleği ekliyoruz. Bu tekerleği kullanarak artık aşağıdakileri belirtebilirsiniz:
  • (soldan sağa) Vizyon Temizlendi, Düşman Vizyonu, Vizyon İhtiyacı
1664815112565.png

Objektif Oylama​

Takımınızı bir hedef belirlemeye dahil etmek zor olabilir ve herkesin yarışmaya katılabiliyorsa On My Way'e veya çok kafa karıştırıcı olamazsa Retreat'e ping atmasını sağlamak zor olabilir. Hedeflere ping atıldığında görünecek ve teslim oylamasına benzer şekilde çalışacak yeni bir oylama işlevi sunuyoruz. Artık tüm oyuncular oy verebilir ve bu hedefi almak veya yarışmak isteyip istemediklerini belirtebilir.

Ekran Dışı Pingler​

Sizin için yaptığımız son iletişim değişikliği, ekran dışı bir ping'in hangi yönden geldiğini ekranınızın kenarında görüntüleyerek bildirecek küçük bir yaşam kalitesi güncellemesidir. Düşman Eksik pingleri, haritada nereye pinglendiklerine bakılmaksızın ekranınızda gösterilecektir; Retreat, On My Way, Assist Me, Hold, All-In ve Push ping'leri yalnızca 3000 birim (yaklaşık olarak) içinde ping atılırsa görüntülenecektir. Tam olarak uzaklaştırıldığında ekranınızın köşesinden köşesine veya ekranınızın kenarının 20 Teemo'su).

Görüş Sistemi Güncellemeleri​

Müttefik Koğuş Takibi​

Şu anda kaç toteminizin kaldığını görmenin yolları olsa da, hangi totemlerin süresinin dolmaya en yakın olduğunu kontrol etmenin, yerleştirilen her totemi elle bakmaktan başka hızlı bir yolu yoktur. Mini haritada, totemlerin süresinin dolmak üzere olduğunu gösteren yeni totem görselleri sunuyoruz. Totemlerin süresinin dolmasına 60 ve 30 saniye kala görünümleri değişecektir.

Düşman Koğuş Zamanlayıcıları​

Haritaya yerleştirilen her bir koğuşun kaydını tutmak zor olabilir ve bu bilgiyi takım arkadaşlarınıza başarılı bir şekilde iletmek daha da zor olabilir. Şimdi, son 10 saniye içinde yerleştirdiğini gördüğünüz bir düşman totemine ping atarsanız, totem kaldırılana veya süresi dolana kadar mükemmel derecede doğru bir totem zamanlayıcı görünecektir.

Dizilim ve Yetenek Önerileri​

Önerilen Rün Sayfaları ve Sihirdar Büyüleri​

Sunmaktan heyecan duyduğumuz diğer bir değişiklik de isteğe bağlı önerilen rün sayfaları ve şampiyon seçimindeki sihirdar büyüleridir. Şampiyonunuzu kilitlediğinizde, rün sayfalarını düzenle düğmesinin solunda önerilen bir rün düğmesi göreceksiniz. Bu arayüzü açtığınızda, oyunda kullanmayı seçebileceğiniz en fazla 3 rün ve sihirdar büyüsü kurulumu görüntülenecektir. Bu sistemde hala ince ayar yapılıyor, bu nedenle sezon öncesi dönemde daha fazlasını görmeyi bekleyebilirsiniz.

Bu öneriler yama başına bir kez güncellenecek ve hangi kurulumların en uygun ve popüler olduğu konusunda bilgilendirilecek. Tabii ki, teoriye her zaman açığız ve istediğiniz yükleri getirebilirsiniz!

Önerilen Yetenekler​

Ayrıca, oyunculara önerilen yetenek seviyesi artışlarını sağlayarak oyun içinde onlara yardımcı oluyoruz. Bunlar, hangi yeteneklerin tipik olarak her seviyede sıralandığını gösterecek ve yukarıdakine benzer şekilde, şu anda optimal olana bağlı olarak bir yamada güncellenecektir.

En İyi Şerit Değişiklikleri​

Ayrıca, üst koridor oyuncularının orta ve bota göre daha hızlı ölçeklenmesine ve bu önemli öğe ve seviye sınır noktalarına daha hızlı ulaşmasına yardımcı olmak için bazı ayarlamalar yapacağız. Değişiklikler aşağıdaki gibi olacaktır:
  • Solo Lane Experience: Solo şeritler artık minyonlardan %95 deneyim çarpanı (önceden %93) alacak.
  • Çift Şerit Deneyimi: Çift şeritler artık minyonlardan %22 bonus deneyim çarpanı (önceden %24,73) alacak.
  • Orta Koridor Altın Değişiklikleri: Orta koridorda ortaya çıkan tüm minyonlar, son vuruştan 14 dakika önce 1 daha az altın değerinde olacak. (önceden, sadece top minyonları daha az altın değerindeydi, ancak 10 daha az altın değerindeydi)

Yeni ve Güncellenmiş Eşyalar​

Bu Sezon Öncesi Dönem'de toplam 12 yeni ve güncellenmiş eşya getiriyoruz! Lütfen Açık Beta'daki eşya niteliklerinin, etkilerinin ve hatta isimlerinin değişebileceğini unutmayın.

Icathia'nın Metaneti (İhtişamlı Eşya)​

  • 400 Can
  • 30 Zırh
  • 30 Büyü Direnci
  • 20 Yetenek Hızı
    • Hiçlikdoğan Direnci: Şampiyonlarla çatışmada geçirdiğiniz her saniye için 3 Zırh ve Büyü Direnci veren bir yük kazanırsınız. En fazla 10 yük birikebilir. Azami yüke ulaştığınızda güçlenerek anında etrafınızdaki her rakipten azami canınızın %4'ü kadar can sömürürsünüz (minyon ve canavarlar için bu oran %1'e düşer) ve yüklerden elde ettiğiniz zırh ve büyü direnci çatışma sona erene dek ikiye katlanır (60 saniye bekleme süresi).
    • İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 5 Zırh ve Büyü Direnci sağlar.

Aydınlık Erdem (İhtişamlı Eşya)

  • 400 Can
  • 30 Zırh
  • 30 Büyü Direnci
  • 20 Yetenek Hızı
    • Kılavuz Işık: Ultinizi kullandığınızda sınırları aşarak azami canınızı 9 saniyeliğine %10 arttırırsınız. Bu durumdayken siz ve 1200 birim içindeki takım arkadaşlarınız 25 Temel Yetenek Hızı kazanırsınız. Ayrıca sizin ve takım arkadaşlarınızın canı 3 saniyede bir azami canlarınızın %1,5'i kadar yenilenir. Bu oran ilgili şampiyonun eksik canına bağlı olarak en fazla %100 olacak şekilde artar. Size yönelik iyileştirme etkileri ikiye katlanır (90 saniye bekleme süresi).
    • İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 100 Can sağlar.

Buzdoğan Eldiven (İhtişamlı Eşya)

  • 400 Can
  • 40 Zırh
  • 20 Yetenek Hızı
    • Büyülükılıç: Bir yetenek kullandıktan sonraki saldırınız güçlenerek taban hasarınızın %100'üne eşdeğer miktarda fazladan alan etkili fiziksel hasar verir ve 2,5 saniyeliğine bir buz alanı oluşturur. Alandan geçen rakipler %15 + azami canınızın %0,003'ü kadar yavaşlar. Ana hedefiniz bu oranın iki katı kadar yavaşlar ve size verdiği hasar 2,5 saniyeliğine %10 azalır (1,5 saniye bekleme süresi).
    • İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 50 Can, %5 Sıvışma ve %5 Yavaşlatma Direnci sağlar.

Devin Hükmü (İhtişamlı Eşya)

  • 800 Can
  • %200 Taban Can Yenilenmesi
  • 20 Yetenek Hızı
    • Devasa Tüketim: Bir şampiyonun en fazla 600 birim yakınındayken 3 saniyeliğine yoğunlaşarak güçlü bir saldırı yaparsınız. Saldırı hedefe 50 + azami canınızın %10'u kadar ilave fiziksel hasar verir ve hedefin canını sömürerek sizi aynı miktarda iyileştirir. Azami canınız sömürülen canın %15'ine eşdeğer miktarda kalıcı olarak artar (hedef başına 30 saniye bekleme süresi). (Not: Eşya satılırsa azami can artışı kaybolur.)
    • İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara %1 Can Artışı ve %6 Boyut Artışı sağlar.

Asırlık Sopa (İhtişamlı Eşya)

  • 60 Yetenek Gücü
  • 300 Can
  • 300 Mana
    • Bu eşya 10 dakika boyunca dakikada bir 20 Can, 20 Mana ve 4 Yetenek Gücü kazanır ve toplamda 200 Can, 200 Mana ve 40 Yetenek Gücü sağlar. Azami yüke ulaştığınızda seviye atlarsınız (Not: Seviyeniz 18'i aşamaz).
    • İhtişamlı Pasif: Diğer tüm efsanevi eşyalara 5 Yetenek Hızı sağlar.

Antik Dönüştürücü

  • 225 Can
  • 300 Mana
    • Antik Dönüşüm: Şampiyonlardan alınan hasarın %15'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir.

Cehennem Maskesi

  • 500 Can
  • 300 Mana
  • 40 Büyü Direnci
  • 10 Yetenek Hızı
    • Antik Dönüşüm: Şampiyonlardan alınan hasarın %15'i kadar mana, harcanan mananın %20'si kadar can yeniler. Kullanım başına en fazla 15 Canla sınırlıdır. Açıp kapatılabilen yetenekler saniyede en fazla 15 Can iyileştirebilir.
    • Tuz Buz Et: Yakınınızdaki rakip şampiyonları lanetler ve onların büyü direncini 5 (+%1,5 İlave Can) azaltır (en fazla 25). Lanetlenen her rakip başına 9 Büyü Direnci kazandırır.
    • Bir şampiyon tek seferde yalnızca bir rakip tarafından lanetlenebilir (en etkili lanete öncelik verilir).

Günateşi Kalkanı (Artık İhtişamlı Eşya Değil)

  • 400 Can
  • 50 Zırh
    • Alev Kusan: Hasar vermek veya almak yakınınızdaki rakiplere 3 saniyeliğine 15 (+%1,75 İlave Can) Büyü Hasarı vermeye başlamanızı sağlar (minyonlara %25, orman canavarlarına %150 daha fazla hasar verir). Şampiyonlara veya destansı orman canavarlarına bu etkiyle hasar vermek, bir yük ekleyerek sonraki Alev Kusan hasarını 5 saniyeliğine %10 arttırır (bu etki 6 defa birikebilir).

Turbo Kimyasal Tankı (Artık İhtişamlı Eşya Değil)

  • 450 Can
  • 50 Büyü Direnci
  • 10 Yetenek Hızı
    • Aktif - Süper Güç: Rakiplere veya rakip kulelere doğru ilerlerken 4 saniyeliğine %40 Hareket Hızı kazanırsınız. Bir rakibin yakınına geldiğinizde (veya 4 saniyenin ardından) etrafa bir şok dalgası saçarak yakınınızdaki şampiyonları 1,5 saniyeliğine %40 yavaşlatırsınız (90 saniye bekleme süresi).

Randuin'in Alameti

  • 400 Can
  • 70 Zırh
    • Aktif - Boyun Eğdir: Yakınınızdaki rakipleri 2 saniyeliğine %55 yavaşlatır (60 saniye bekleme süresi).
    • Kaya Gibi: Saldırılardan alınan hasarı en fazla %5 + azami canınızın %0,35'ine eşdeğer miktarda azaltır. Azaltma etkisi, saldırının verdiği hasarın %40'ıyla sınırlıdır.
    • Kritik Vuruş Direnci: Kritik vuruşlardan %20 daha az hasar alırsınız.

Shojin'in Mızrağı

  • 65 Saldırı Gücü
  • 300 Can
  • 20 Yetenek Hızı
    • Ejderha Gücü: Ulti harici yetenekleriniz 6 + ilave SG'nin %10'una (menzilli şampiyonlar için 4 + ilave SG'nin %6'sına) eşdeğer miktarda yetenek hızı kazanır. Bu etki hareketsiz bırakan yetenekler için azalarak 3 + ilave SG'nin %5'ine (menzilli şampiyonlar için 42 + ilave SG'nin %3'üne) eşdeğer miktarda yetenek hızı kazandırır.
    • Zaruret: Eksik canınıza bağlı olarak hareket hızı kazanırsınız. Bu artış en fazla %15 (menzilli şampiyonlar için en fazla %10) olur (canınız %33'ün altına düştüğünde azami hız artışına ulaşırsınız).

Vahşi Hydra

  • 65 Saldırı Gücü
  • 20 Yetenek Hızı
  • %9 Mutlak Sömürü
    • Biç: Saldırılar ve yetenekler isabet alan hedefin 350 birim yakınındaki diğer rakiplere %60 (menzilli şampiyonlar için %30) Fiziksel Hasar verir.
    • Etçil: Bir rakibi katlettiğinizde 0,5 SG ve %0,1 Mutlak Sömürü kazanırsınız. En fazla 25 SG ve %5 Mutlak Sömürü kazanabilirsiniz. Katledilme halinde yüklerin %50'sini kaybedersiniz.
    • Saldırı ve yetenekler her hedefe 10 saniyede yalnızca bir kez isabet edebilir.
    • Biç etkisi yapıların üstünde tetiklenmez.

Böylece 2023 Sezon Öncesi Dönem'in Açık Beta'sına ilk bakışı tamamladık. Bu araçları oyun tarzınızı geliştirmek için nasıl kullanacağınızı ve değişiklikleri denerken ne gibi eğlenceli keşifler yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler ve Vadi'de görüşmek üzere!
 

Sperayz

Yönetici
Katılım
13 Mar 2022
Konular
70
Mesajlar
405
Tepki puanı
400
Puanları
4,811
Çok detaylı bir anlatım olmuş, emeklerine sağlık.