avnnn

Genel Moderatör
Katılım
16 Şub 2020
Konular
271
Mesajlar
875
Çözümler
2
Tepki puanı
1,138
Puanları
7,910
1) The Shawshank Redemption
1621633321639.png

Hakkında: The Shawshank Redemption,1982 Stephen King romanı Rita Hayworth ve Shawshank Redemption'a dayanan, Frank Darabont tarafından yazılan ve yönetilen1994 Amerikan drama filmidir . Masumiyet iddialarına rağmen karısı ve sevgilisinin öldürülmesi nedeniyle Shawshank Eyalet Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılanbankacı Andy Dufresne'nin ( Tim Robbins )hikayesini anlatıyor. Sonraki yirmi yıl boyunca, bir tutuklu, kaçak kaçakçı Ellis "Red" Redding ( Morgan Freeman )ile arkadaşolur ve hapishane müdürü Samuel Norton ( Bob Gunton )tarafından yönetilen bir kara para aklama operasyonunda rol oynar. William Sadler, Clancy Brown , Gil Bellows ve James Whitmore yardımcı rollerde yer alıyor.

Darabont, King'in hikayesinin film haklarını 1987'de satın aldı, ancak geliştirme, beş yıl sonra, senaryoyu sekiz haftalık bir süre boyunca yazana kadar başlamadı. Darabont , senaryosunu Castle Rock Entertainment'a gönderdikten iki hafta sonra , Ocak 1993'te ön prodüksiyona başlayan The Shawshank Redemption'ın yapımı için 25 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı . Film Maine'de çekilirken, ana çekimler neredeyse Haziran-Ağustos 1993 arasında yapıldı. tamamen Mansfield, Ohio'da , Ohio Eyalet Islahevi aynı adı taşıyan cezaevi olarak hizmet veriyor. Proje, Andy rolü için Tom Hanks, Tom Cruise ve Kevin Costner. Thomas Newman filmin müziklerini sağladı.

İken Esaretin Bedeli özellikle de hikaye ve Robbins ve Freeman performansları için, onun serbest bırakılması üzerine olumlu eleştiriler aldı, onun ilk tiyatro çalışması sırasında sadece $ 16 milyon kazanç bir gişe hayal kırıklığı oldu. Pulp Fiction ve Forrest Gump gibi filmlerin rekabeti , hapishane filmlerinin genel popülaritesi, kadın karakterlerin eksikliği ve hatta izleyiciler için kafa karıştırıcı olduğu düşünülen başlık gibi o zamanki başarısızlığı için birçok neden gösterildi . Yedi Akademi Ödülü adaylığı da dahil olmak üzere birden fazla ödül adaylığı aldı ve uluslararası filmlerle birlikte tiyatral bir yeniden yayınla filmin gişe hasılatını 58,3 milyon dolara yükseltti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerine 320.000'den fazla VHS kopyası gönderildi ve ödül adaylıkları ve ağızdan ağza verdiği güçle 1995'in en çok kiralanan filmlerinden biri oldu. Yayın hakları, Castle Rock'ın Turner Broadcasting System tarafından satın alınmasının ardından elde edildi. ve TNT ağında 1997'den başlayarak düzenli olarak gösterildi ve popülaritesini daha da artırdı. Şimdi birçokları tarafından şimdiye kadar yapılmış en büyük filmlerden biri olarak kabul ediliyor . Yayınlanmasından on yıllar sonra, film hala düzenli olarak yayınlandı ve birçok ülkede popüler, izleyici üyeleri ve ünlüler filmi ilham kaynağı olarak öne sürüyor ve filmi çeşitli anketlerde favori olarak adlandırıyor. 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi , filmi "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" bularak Ulusal Film Sicilinde korunması için seçti . 9,3 ve 2,4 milyondan fazla derecelendirme ile IMDb'de en yüksek puan alan filmdir ve bu da herhangi bir film için en yüksektir.

2) The Godfather
1621633424986.png

Hakkında:
Godfather ,senaryoyu Mario Puzo ile birlikteyazan Francis Ford Coppola tarafından yönetilenve Puzo'nun aynı adlı 1969 tarihli en çok satan romanından uyarlanan 1972 tarihli bir Amerikan suç filmi . Filmde Marlon Brando , Al Pacino , James Caan , Richard Castellano , Robert Duvall , Sterling Hayden , John Marley , Richard Conte ve Diane Keaton rol alıyor . The Godfather üçlemesinin ilk taksitidir. 1945'ten 1955'e kadar uzanan hikaye,Patrik Vito Corleone (Brando) yönetimindeki Corleone ailesi , en küçük oğlu Michael Corleone'nin (Pacino) isteksiz aile dışından acımasız mafya patronuna dönüşümüne odaklanıyor .

Paramount Pictures , popülerlik kazanmadan önce romanın haklarını 80.000 $ karşılığında aldı. Stüdyo yöneticileri bir yönetmen bulmakta zorlandı; Coppola filmin yönetmenliğini imzalamadan önce ilk birkaç aday pozisyonu geri çevirdiler, ancak başta Vito ve Michael olmak üzere birçok karakterin rol almasıyla ilgili anlaşmazlıklar geldi. Çekimler öncelikle New York City ve Sicilya'da gerçekleşti ve planlanandan önce tamamlandı. Müzik notaları esas olarak Nino Rota tarafından bestelendi ve ek parçalar Carmine Coppola tarafından yapıldı .

Baba galası Loew Devlet Tiyatrosu 14 Mart 1972 tarihinde, ve yaygın olarak 24 Mart'ta ABD'de piyasaya sürüldü, 1972. öyleydi 1972 en çok gişe yapan filmi, ve bir süre oldu en çok hasılat yapan şimdiye kadar yapılmış bir film, gişede 246 ile 287 milyon dolar arasında kazanç sağladı . Film eleştirmenlerden ve izleyicilerden, özellikle Brando ve Pacino'nun performansları, yönetmenliği, senaryo, sinematografi, kurgu, müzik ve mafyanın canlandırılmasıyla övgü topladı. GodfatherCoppola, Pacino ve oyuncu kadrosunda ve ekipte diğer göreceli yeni gelenlerin başarılı kariyerleri için bir katalizör görevi gördü. Ayrıca film 1960'larda gerileyen Brando'nun kariyerini yeniden canlandırdı ve Paris'te Last Tango , Superman ve Apocalypse Now gibi filmlerde başrol oynadı .

At 45 Akademi Ödülleri film kazandı Oscar için En İyi Film , En İyi Erkek Oyuncu (Brando) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Puzo ve Coppola için). Buna ek olarak, diğer yedi Oscar aday Pacino, Caan ve Duvall dahil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu için ve Coppola İyi Yönetmen . The Godfather , çıkışından bu yana , özellikle gangster türünde şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en etkili filmlerden biri olarak kabul edildi. ABD Ulusal Film Sicilinde korunmak üzere seçilmiştir .1990 Kongre Kütüphanesi, "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" olarak kabul edildi ve Amerikan Film Enstitüsü tarafından Amerikan sinemasında ( Citizen Kane'nin arkasında ) ikinci en büyük film seçildi . Bunu devam filmleri The Godfather Part II (1974) ve The Godfather Part III (1990) izledi.

3) The Godfather: Part II
1621633527557.png

Hakkında:
The Godfather Part II, Francis Ford Coppola'nın yapımcılığını ve yönetmenliğini Mario Puzo ile birlikte yazdığı, Al Pacino , Robert Duvall , Diane Keaton , Robert De Niro , Talia Shire , Morgana King , John Cazale'nin oynadığısenaryodan1974 tarihli Amerikan epik suç filmidir. , Mariana Hill ve Lee Strasberg . The Godfather üçlemesinin ikinci taksitidir. Kısmen Puzo'nun 1969 tarihli The Godfather romanına dayananfilm, hem bir devam filmi ve bir prequel için Godfather , paralel drama sunma: 1958 hikaye kadar bir tüyo Michael Corleone (Pacino), yeni Don ait Corleone ailesinin hayatı üzerine bir girişim sonrasında aile şirketi koruyan; prequel, babası Vito Corleone'nin (De Niro) Sicilyalı çocukluğundan New York City'deki aile şirketinin kuruluşuna kadar olan yolculuğunu kapsıyor .

İlk filmin başarısının ardından, Paramount Pictures , aynı oyuncu kadrosunun ve ekibin geri dönmesiyle filmin bir devamı geliştirmeye başladı. Film üzerinde daha yaratıcı bir kontrole sahip olan Coppola, Vito'nun yükselişi ve Michael'ın düşüşünün hikayesini anlatacak film için hem bir devam filmi hem de bir prequel yapmak istemişti. Ana çekimler Ekim 1973'te başladı ve Haziran 1974'te sona erdi. The Godfather Part II , 12 Aralık 1974'te New York'ta prömiyerini yaptı ve 20 Aralık 1974'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi, eleştirmenlerden farklı eleştiriler aldı ancak şöhreti, ancak, hızla gelişti ve kısa sürede kritik yeniden değerlendirmenin konusu oldu. 13 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 48-88 milyon dolar arasında hasılat yaptı. Film on bir aday gösterildi Akademi Ödülleri En 47th Akademi Ödülleri ve için kazanan ilk netice oldu İyi Film. Onun altı Oscar de yer kazanır İyi Yönetmen Coppola için, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu De Niro ve En İyi Uyarlama Senaryo Coppola ve Puzo için. Pacino, En İyi Erkek Oyuncu dalında BAFTA Ödülü'nü kazandı ve En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi .

Bazıları bunun The Godfather'dan üstün olduğunu düşünüyor. Selefi gibi, Bölüm II , özellikle gangster türünde oldukça etkili bir film olmaya devam ediyor ve tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor . 1997'de Amerikan Film Enstitüsü , filmi Amerikan film tarihinin en büyük 32. filmi olarak sıraladı ve 10 yıl sonra bu konumunu korudu. Bu ABD korumaya alınmış olan Ulusal Film kayıt defterinin arasında Kongre Kütüphanesi, 1993 yılında "kültürel, tarihsel olarak, ya da estetik açıdan önemli" olarak kabul edilir. Üçlemenin son bölümü olan The Godfather Part III, 1990 yılında piyasaya sürüldü.

4) The Dark Knight
1621633620444.png

Hakkında:
Kara Şövalye , Christopher Nolan tarafından yönetilen, üretilen ve ortaklaşa yazılanbir 2008 süper kahraman filmidir . Dayanarak DC Comics karakteri Batman film Nolan'ın ikinci taksit Kara Şövalye Trilogy ve 2005'ın bir devamı Başlıyor Batman oynadığı Christian Bale tarafından desteklenen Michael Caine , Heath Ledger , Gary Oldman, Aaron Eckhart , Maggie Gyllenhaal ve Morgan Freeman . Filmde, Bruce Wayne / Batman (Bale), Polis Teğmen James Gordon(Oldman) ve Bölge Savcısı Harvey Dent (Eckhart), Gotham Şehrindeki organize suçları ortadan kaldırmak için bir ittifak kurarlar, ancak Batman'in etkisini zayıflatmak ve şehri anarşiye sokmak isteyen Joker (Ledger) olarak bilinen anarşist bir beyin tarafından tehdit edilirler .

Nolan'ın film için ilham kaynağı, Joker'in 1940'taki ilk çizgi romanı, 1988'de The Killing Joke ve Harvey Dent'in kökenini yeniden anlatan 1996 yapımı The Long Halloween serisi oldu . "Kara Şövalye" takma adı ilk olarak Batman # 1'de (1940), Bill Finger tarafından yazılan bir hikayede Batman'a uygulanmıştır. Kara Şövalye , esas olarak Chicago'da ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Hong Kong'daki diğer bazı yerlerde çekildi . Film, IMAX 70 mm'yi kısmen kullanan ilk ana akım filmdi Joker'in ilk görünümü de dahil olmak üzere, Nolan bunları filmin 28 dakikası boyunca kullanıyor. Warner Bros. başlangıçta The Dark Knight için viral bir pazarlama kampanyası yarattı , Joker olarak Ledger'in ekran görüntülerini vurgulayan tanıtım web siteleri ve fragmanlar geliştirdi. Ledger, 22 Ocak 2008'de, filmin çekimleri tamamladıktan birkaç ay sonra ve filmin toksik bir reçeteli ilaç kombinasyonundan yayınlanmasından altı ay önce öldü, bu da basının ve sinemaya giden halkın yoğun ilgisine yol açtı.

On yılının en iyi filmlerinden biri ve tüm zamanların en iyi süper kahraman filmlerinden biri olarak kabul edilen film, senaryosu, görsel efektleri, müzikal skoru, olgun temaları, performansları (özellikle Ledger'ler), sinematografi, aksiyon sekansları ve yönetmenliğiyle eleştirel övgü aldı. . Film aynı zamanda teatral çalışması sırasında çok sayıda rekora imza attı. Kara Şövalye , 287 eleştirmenin ilk on listesinde yer aldı, WALL-E hariç 2008'in diğer filmlerinden daha fazla ve daha fazla eleştirmen (77) The Dark Knight'ı o yıl yayınlanan en iyi film olarak adlandırdı. Dünya çapında 1 milyar doları aşan geliriyle, o zamanlar en yüksek hasılat yapan dördüncü film oldu ve2008'in en yüksek hasılat yapan filmi ; aynı zamanda 158 milyon dolar ile en yüksek gişe hasılatı yapan yurt içi açılış rekorunu da üç yıldır elinde tuttu. 81. Akademi Ödüllerine film sekiz aday oldu; En İyi Ses Kurgusu ödülünü kazandı ve Ledger, ölümünden sonra En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Film, 2020'de ABD Ulusal Film Sicilinde "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" olduğu için Kongre Kütüphanesi tarafından korunmak üzere seçildi. Kara Şövalye YükseliyorÜçlemenin son filmi 20 Temmuz 2012'de gösterime girdi.

5)12 Angry Men
1621633696522.png

Hakkında:
12 Angry Men, Sidney Lumet tarafından yönetilen, Reginald Rose tarafından1954'te yayınlanan aynı adlı bir televizyon programından uyarlanan1957 Amerikan mahkeme salonu drama filmidir. Film öyküsü anlatılıyor jüri onlar 18 yaşındaki sanığın mahkumiyeti veya beraat kasıtlı olarak 12 erkek dayanarak makul şüphe onların ahlaklarını sorgulamaya jüri üyeleri zorlamak ve değerler.

12 Angry Men , farklı kişilikleri yoğunluğa ve çatışmaya katkıda bulunan bu grup erkek arasında, birçok fikir birliği oluşturma tekniğini ve süreçte karşılaşılan zorlukları araştırıyor. Aynı zamanda bir kişinin değişimi sağlamak için sahip olduğu gücü araştırır. Jüri üyeleri sadece numara ile belirlenir; en sonunda bir diyalog değiş tokuşuna kadar hiçbir isim açıklanmaz. Film, karakterleri ve izleyiciyi jüri üyelerinin kişiliğini, deneyimlerini ve eylemlerini gözlemleyerek kendi öz imajlarını değerlendirmeye zorlar. Film, aynı zamanda, filmin üç dakikası hariç tümünün geçtiği tek bir setin neredeyse özel kullanımıyla da dikkat çekiyor.

2007 yılında, film, için seçildi Ulusal Film Arşivine tarafından Kongre Kütüphanesi "kültürel, tarihsel veya estetik olarak önemli" olarak. Film, Amerikan Film Enstitüsü tarafından AFI'nin En İyi 10 10 listesi için şimdiye kadarki en iyi ikinci mahkeme salonu draması ( To Kill a Mockingbird'den sonra) seçildi. Birçok kişi tarafından şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden biri olarak kabul ediliyor .

6) Schindler's List
1621633777121.png

Hakkında:
Schindler'in Listesi , Steven Spielberg'in yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği ve Steven Zaillian tarafından yazılan1993 tarihli Amerikan epik tarihsel drama filmidir. Avustralyalı romancı Thomas Keneally'nin 1982 tarihi kurgu romanı Schindler'in Sandığı'na dayanıyor. Film, eşi Emilie Schindler ile birlikte 2.Dünya Savaşı sırasında fabrikalarında çalıştırarakçoğu Polonyalı Yahudi olan binden fazlamülteciyi Holokost'tan kurtaranAlman sanayici Oskar Schindler'i konu alıyor . Bu yıldız Liam Neeson Schindler gibi Ralph Fiennesolarak SS subayı Amon Goth ve Ben Kingsley Schindler'in Yahudi muhasebeci olarak Itzhak Stern.

Schindlerjuden (Schindler Yahudileri) hakkında bir film için fikirler 1963 gibi erken bir tarihte önerildi. Schindlerjuden'den biri olan Poldek Pfefferberg , Schindler'in hikayesini anlatmayı hayatının misyonu haline getirdi. Spielberg, yönetici Sidney Sheinberg ona Schindler'in Gemisi hakkında bir kitap eleştirisi gönderdiğinde ilgilenmeye başladı . Universal Pictures romanın haklarını satın aldı, ancak Spielberg, Holokost hakkında bir film yapmaya hazır olup olmadığından emin olmadığından, yönetmeye karar vermeden önce projeyi birkaç yönetmene devretmeye çalıştı.

Ana çekimler gerçekleşti Kraków'da 1993. Spielberg çekimde 72 gün içinde, Polonya siyah beyaz ve belgesel olarak filmin yaklaştı. Görüntü yönetmeni Janusz Kamiński bir zamansızlık duygusu yaratmak istedi. Müzik bestesini John Williams ve ana temayı kemancı Itzhak Perlman yaptı .

Schindler'in Listesi 30 Kasım 1993'te Washington DC'de gösterime girdi ve 15 Aralık 1993'te Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlandı. Çoğunlukla şimdiye kadar yapılmış en iyi filmler arasında yer alan film, üslubu, Spielberg'in yönetmeni, oyunculuğu (özellikle Fiennes ve Neeson) ve atmosferiyle eleştirmenlerden uluslararası beğeni topladı; aynı zamanda 22 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 322 milyon dolar kazanan bir gişe başarısıydı. En İyi Film , En İyi Yönetmen , En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Orijinal Müzik dahil olmak üzere yedi dalda ödül alarak on iki Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.(Williams'ın beşinci ve en sonuncusu) ve yedi BAFTA ve üç Altın Küre Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda başka ödül kazandı . 2007 yılında Amerikan Film Enstitüsü sıralanmış Schindler'in Listesi onun üzerinde 8th en iyi 100 Amerikan filmleri listesinde tüm zamanların. Film, 2004 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" olarak belirlendi ve Ulusal Film Sicilinde korunmak üzere seçildi.

7) The Lord of the Rings: The Return of the King
1621634692713.png

Hakkında: Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü 2003 olan epik fantezi macera filmi yönettiği Peter Jackson dayalı üçüncü hacmi içinde JRR Tolkien'in 'in Yüzüklerin Efendisi . Film Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin son taksitidirve yapımcılığını Barrie M. Osborne , Jackson ve Fran Walsh , yazarı ise Walsh, Philippa Boyens ve Jackson'dur. İki Kule, Frodo, Sam ve Gollum'un arsasına devam ediyoruz Gandalf, Aragorn , Legolas , Gimli ve diğerleri Minas Tirith'te Sauron ve lejyonlarına karşı güçlerini birleştirirken , Gollum'un gerçek niyetinden habersiz Tek Yüzüğü yok etmek için Mordor'da Hüküm Dağı'na doğru son yollarını yapıyorlar . Bundan önce Yüzük Kardeşliği (2001) ve İki Kule (2002) geldi.

Filmde Elijah Wood, Ian McKellen , Liv Tyler , Viggo Mortensen, Sean Astin , Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Bernard Hill , Billy Boyd , Dominic Monaghan , Orlando Bloom , Hugo Weaving, Miranda Otto, David Wenham gibi bir topluluk oyuncu kadrosu yer alıyor. Karl Urban, John Noble, Andy Serkis, Ian Holm ve Sean Bean .Kralın Dönüşü finanse ve Amerikan stüdyo tarafından dağıtıldı New Line Cinema , ama filme ve düzenlenmiş Jackson'ın yerli tamamen Yeni Zelanda , eş zamanlı olarak üçlemenin diğer iki bölüme sahip. Hiç de 1 Aralık 2003 tarihinde galası Büyükelçiliği Tiyatrosu'nda içinde Wellington Yeni Zelanda Aralık 2003 ve theatrically ABD'de 17 Aralık 2003 tarihinde serbest bırakıldı ve 18. Film, film yapımcılığı ve fantastik film türünde bir dönüm noktası olduğunu düşünen hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Dünya çapında 1,1 milyar dolar hasılatla 2003 yılının en çok hasılat yapan filmi oldu .Yayınlandığı tarihte tüm zamanların en yüksek hasılat yapan ikinci filmi ve New Line Cinema tarafından yayınlanan en yüksek hasılatlı film. Aynı zamanda ana şirket Time Warner tarafından 2011'de Harry Potter ve Ölüm Yadigarları - Bölüm 2 tarafından geçilene kadar en çok hasılat yapan filmdi .

Kralın Dönüşü, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en etkili filmlerden biri olarak kabul ediliyor . Film çok sayıda övgü aldı; o kazandı En İyi Film Akademi Ödülü de 76. Akademi Ödülleri aynı zamanda da dahil olmak üzere bu aday olduğu bütün onbir ödül kazandı, En İyi Yönetmen ve En İyi Görsel Efekt . Bu, tek bir filmin kazandığı en çok Akademi Ödülü olmaya devam ediyor ve Oscar'larda en yüksek temiz süpürme için şu anki rekor. Ayrıca En İyi Film ödülünü kazanan ikinci devam filmi oldu, ilki The Godfather: Part II ve ikinci film serisi oldu. Orijinal Star Wars Üçlemesinden sonra, tüm bölümleri En İyi Görsel Efekt ödülünü kazanmıştır .

8) Pulp Fiction
1621634940235.png

Hakkında:
Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte tasarlayan Quentin Tarantino tarafından yazılan ve yönetilen1994 Amerikan neo-noir kara komedi suç filmidir. Başrollerini John Travolta , Samuel L. Jackson , Bruce Willis, Tim Roth , Ving Rhames ve Uma Thurman'ın paylaştığı film Los Angeles'ın çeşitli suç hikayelerini anlatıyor. Başlık,20. yüzyılın ortalarında popüler olan, grafik şiddet ve keskin diyaloglarıyla tanınan ucuz dergilere ve sert kaynatılmış polisiye romanlaraatıfta bulunuyor.

9) The Good, the Bad and the Ugly
1621635080268.png

Hakkında:
İyi, Kötü ve Çirkin ( İtalyanca : Il buono, il brutto, il cattivo'sunuz , kelimenin tam anlamıyla "iyi, çirkin, kötü") 1966 İtalyan epik spagetti Batı yönettiği filmin Sergio Leone ve oynadığı Clint Eastwood "olarak İyi "," Kötü "olarak Lee Van Cleef ve"Çirkin "olarak Eli Wallach. Bu senaryo ile yazılmış Yaş ve Scarpelli , Luciano Vincenzoni (bir Oyuncu tarafından sağlanan ek senaryo malzeme ve diyalog ve Leone Sergio Donati'den ) Vincenzoni ve Leone'nin bir hikayesine dayanıyor. Görüntü yönetmeni Tonino Delli Colli , filmin kapsamlı geniş ekran sinematografisinden sorumluydu ve Ennio Morricone ana teması da dahil olmak üzere filmin müziklerini besteledi . İspanya, Batı Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ortak yapımcılarla birlikte İtalyan önderliğindeki bir yapımdır. Çekimlerin çoğu İspanya'da gerçekleşti.

10) Forrest Gump - Kesinlikle İzleyin
1621635202102.png

Hakkında:
Forrest Gump, Robert Zemeckis tarafından yönetilenve Eric Roth tarafındankomedi yönleriyleyazılan1994 Amerikan drama filmidir. Bu dayanmaktadır aynı isimli 1986 romanından tarafından Winston Groom ve yıldızlar Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Mykelti Williamson ve Sally Field. Hikaye, Alabamalı yavaş zekalı ama iyi kalpli bir adamolan Forrest Gump'ın (Hanks) hayatındaki birkaç on yılı anlatıyor. 20. yüzyıl Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok tanımlayıcı tarihi olaya tanıklık eden ve farkında olmadan onları etkileyen. Film romandan önemli ölçüde farklıdır.


Film önerilerim bu kadardı değerli forum sakinleri, içinde benim izleyip hem etkilenip hemde gurur duyduğum filimlerde bulunuyor. Bu filmler "eski, benim tarzım değil" diyerek aman yaklaşmayın, ilk başta ben de öyle yaklaşmıştım ama bu filimleri izleyince cidden çok etkilendim. Herkese izlemesini öneriyorum, iyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Kas 2019
Konular
225
Mesajlar
1,057
Çözümler
19
Tepki puanı
1,048
Puanları
8,710
Konu olarak zaten harika, içeriğe gelecek olursak; Bu listedeki hiç bir filmi izlemedim :( Hatta ve hatta ilk defa gördüm. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: avnnn