avnnn

Genel Moderatör
Katılım
16 Şub 2020
Konular
271
Mesajlar
875
Çözümler
2
Tepki puanı
1,138
Puanları
7,910

1626463653958.png

BU OYUN HAKKINDA​

Airport CEO PC ve Mac için bir geliştirme ve yönetim oyunudur. Bu oyunda kendi havaalanınızın CEO koltuğuna oturuyorsunuz. Pistlerden ve taksi yollarından, kapılardan ve apronlardan tutmuş check-in terminalleri, güvenlik, restoran ve mağazalara kadar her şeyiyle birlikte kendi havalimanızın altyapısını inşa edeceksiniz. Çalışanları ve yöneticileri işe alarak, havayolu şirketleriyle anlaşmalar yaparak ve bütçe ve kaynakları kontrol altında tutarak havalimanının işletme perspektifini yöneten kişi olacaksınız.

Bekleme süresini minimuma indirerek, etrafta canayakın ve yardımsever personelin olmasını sağlayarak ve olası kazaları yolculardan uzak tutmakla onların kendilerini güvende hissetmelerini sağlayarak yolculara hizmet edeceksiniz; mutlu yolcular harcama yapmayı sever. Umuyoruz ki, stresli çalışanlar, ekipman arızaları veya kötü hava koşulları gibi büyük gecikmelere ve hatta acil inişlere neden olabilecek herhangi bir sorunla yüzleşmek zorunda kalmayacaksınız. İşler ters gittiğinde bunun için sorumluluk alacak ve işler yolunda gittiğinde de inanılmaz zengin birine dönüşeceksiniz.

the_gameplay.png

Havaalanının işletilmesi​

Amacınız, stratejik kararlar alarak, en uygun havaalanı düzenini tasarlayarak ve sonuç olarak yolcularınızın ve havayollarınızın memnun kalmasını sağlayarak havalimanınızı mükemmel bir şekilde inşa etmek ve yönetmek olacak. Katlar, duvarlar, kapılar ve eşyalar ile terminal temelleri ve pistler, taksi yolları, apronlar ve diğer havaalanı altyapı öğeleri dahil olmak üzere tüm havaalanı altyapısını sıfırdan inşa etmeniz gerekecek. Airport CEO'daki her şey derinden simüle edilmiştir ve her şeyin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak ve banka hesabının devamlı artmasını temin etmek sizin işinizdir.

Hava Yolları​

Havayolları ve onları kullanan yolcular, havalimanınızın gelirinin ana kaynağı oldukları için Airport CEO'nun en önemli parçalarından birini oluşturur. Havayolları ile sözleşmelerin imzalanması, havaalanınıza nakit akışı ve yolcular gelmesini sağlar ki, bu da onlara farklı hizmetler sunmak için fırsatların ve yolcu harcamaların oluşması anlamına gelir. Farklı boyutlarda gelen Havayolları, havalimanınızda sunduğunuz hizmetler bakımından farklı gereksinimlere sahiptir, ve sadece uçuş planını planlamak değil, aynı zamanda ihtiyaçları karşılamak için yükümlü olursunuz. Bazen, kötü hava koşulları veya bölgedeki kazalar nedeniyle ortaya çıkan acil durum ve gecikmeleri halletmeniz gerekecek ve bu tür durumlar da yönetim becerilerinizi test edecek.
passengers_employees.png

Yolcular​

Airport CEO'daki tüm yolcuların kendine özgü kişilikleri, ihtiyaçları, öz geçmişleri ve en önemlisi de; kaçırmamaları gereken bir uçuşları var. Yolcular yüksek seviyede simüle edilmiştir ve onların havalimanınızla ilgili kararları, davranışları ve fikirleri çeşitli faktörlerden etkilenir. Airport CEO yolcuları, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, kuyruklarda beklemeli, check-in yapmalı, güvenliği geçmeli ve uçak binişe hazır olana kadar eğlenerek zaman geçirmelidirler. Gelen yolcular, havalimanı transferine ulaşmadan önce bagajlarını almalı, çantalarını tutmalı ve belki de gerekirse bir gümrük kabinini geçmelidir. Onların uçuşlarını gerçekten yakalayıp yakalayamayacakları size kalıyor: Yolcular havalimanında yollarını bulmakta zorlanabilirler, işte bu yüzden bir bilgilendirme masası oluşturmanız lazım.Yolcular uzun güvenlik kuyruğu ve bekleme süresi nedeniyle rahatsız olabilirler, bu yüzden kapasiteyi artırmanız gerekecek. Yolcular kapı alanında yapılacak eğlenceli şeylerin azlığından şikayet edebilirler ki, bu problemi de halletmek için gümrüksüz bir mağaza veya özel marka butikler inşa edebilirsiniz.

Çalışanlar​

Havaalanınızı çalışır durumda tutmak için çalışanlarınıza güvenirsiniz. Yolcular gibi onlar da kendi akıllarına sahip olan simüle edilmiş bireylerdir. Çalışanlar bir sıra farklı rollere sahiptir ve havaalanınızın her zaman doğru ve gerekli iş gücüne sahip olmasını sağlamak sizin görevinizdir. Yolcu servis ajanlarından, kapıcılardan, rampa ajanlarından ve mekaniklerden, güvenlik görevlilerinden idarecilere ve yöneticilere kadar farklı türde çalışanlara sahip olursunuz. Havaalanınızın kapasitesini ve verdiğiniz hizmetlerin kapsamını ne kadar genişletirseniz, çalışanlarınızın da bir o kadar çok yönlü ve yetenekli olması gerekir. Çalışanlar yolcularla etkileşime geçtiğinde, insanları yönetme konusunda becerikli olmaları ve hata yapmamak veya kötü müşteri hizmeti vermemek için strese karşı dirençli olmaları gerekir.
facilities_ceo.png

Tesisler ve binalar​

Havaalanları, birçok farklı bina ve tesise sahip oldukça karmaşık mega yapılardır. Küçük bir havalimanının basit bir çim pistten ve bir terminalden daha fazlasına ihtiyacı duymasa bile, havalimanınızı büyütürken hava kontrol kuleleri, daha büyük uçak durma alanları ve taksi yollarından tutmuş yangın, hava ve yakıt istasyonlarına kadar çok sayıda farklı tesisler eklemeniz gerekecek. Havaalanınız büyüdükçe terminaliniz de bununla birlikte büyür ve tüm havaalanının yolcuların beklediği gerekli tesislerle donatılmış olmasını sağlamak sizin görevinizdir. Airport CEO'da bir terminal inşa etmek, şeklil ve iç mekan, zemin tipi, duvar, pencere ve kapıların yerleştirilmesi dahil küçük detaylara kadar son derece özelleştirilebilir bir süreçtir. Bagajın işlenmesi ve sahibinin bindiği ile aynı uçağa taşınması gerekir ve darboğazlardan kaçınmak ve en iyi havaalanı terminalini tasarlamak tamamen size bağlıdır.

CEO olmak​

Veri, veri, veri! Havalimanınızın CEO'su olarak mevcut operasyona dayanarak kritik iş kararlarını verebilmeniz gerekir. Airport CEO'da, sonuçlar çıkarabileceğiniz ve havalimanınızı yönetebileceğiniz birden fazla bilgi kaynağına erişimiz olur. CEO olarak sadece havaalanının mimarisinden değil, aynı zamanda orada çalışanlardan da sorumlu olacaksınız. Tüm uçuşları planlamaktan bıktınız mı? Bir bilişim departmanı kurun ve bu işlerin sizin için otomatik bir sistemle yapılmasını sağlayın! Aylık bütçe bakiyesini hesaplamaktan bıktınız mı? Maliyeti düşürmenize ve fiyatları belirlemenize yardımcı olabilecek bir CFO işe alın. Bol şans!

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ​

  • MİNİMUM:
    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: Windows 8 (64 bit)
    • İşlemci: Intel: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz | AMD: 3 GHz
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: Any (minimum 2 GB dedicated VRAM)
    • DirectX: Sürüm 10
    • Depolama: 4 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı: Any
  • ÖNERİLEN:
    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
    • İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
    • İşlemci: Intel: Intel Core i7 2.6 GHz | AMD: 3 GHz
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: Any (4 GB dedicated VRAM)
    • DirectX: Sürüm 12
    • Depolama: 4 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı: Any
 
Katılım
10 Kas 2019
Konular
225
Mesajlar
1,057
Çözümler
19
Tepki puanı
1,048
Puanları
8,710
Oyunun fiyatı bence biraz pahalı.