FIFA 23: Oynanış Detayları

Siz nasıl buldunuz?

  • Gayet güzel

  • Kötü


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Katılım
15 Haz 2022
Konular
2
Mesajlar
3
Tepki puanı
1
Puanları
760
FIFA 23: OYNANIŞ DETAYLARI

FIFA 23’ü oynamaya başlar başlamaz dikkat çeken ilk şey oyun hızının geçen yıla kıyasla düşmüş olması. Her ne kadar oyun hızı yavaşlasa da sonraki hamleleri düşünmek için daha fazla zaman ortaya çıkmıyor. Yine akıcı ve verimli oynamak gerekiyor ki yeni yapıda pas oyununu sevenler karlı çıkabilirler. Kısacası top sürmekten ziyade pas yapmaya yönelmek daha faydalı oluyor. Öte yandan top sürme konusunda yapılan güncellemeler sonucunda top sürme yeteneği yüksek olan futbolcular çok daha rahat ve keskin yön değiştirebiliyorlar.

FIFA 23, HyperMotion 2’nin mümkün kıldığı ve oyun dinamiklerini baştan aşağıya değiştiren bir dizi büyük oynanış değişikliğiyle geliyor. FIFA 2023’ün yeni nesil konsollar olan Playstation 5, Xbox Series X/S ve Google Stadia sürümlerinde bulunan bu oyun motoru, oyun dinamiklerine hayli tesir etmiş durumda… Genişletilmiş hareket yakalama özelliği ile daha gerçekçi bir futbol deneyimi yaşatırken, geliştirilmiş sanal zeka ise savunma oyununa akıcılık kazandıracak. Oyuncular, ceza sahası içinde iken bir top çarpması ihtimaline karşın ellerini saklayabilecek ve herhangi bir çarpışma oluştuğu esnada atılan paslar müdahalelerden etkilenerek başarılı pasları engelleyebilecek.


Bence gelmesi en hayırlı olan en güzel yenilik ise FUT tarafında artık oyuncuların belirli mevkiler dışında da standart halleri ile oynayabilmeleri ve bundan kadronuzun ortalama derecede bir zararla oyuna devam edebildiği matematiğin gelmiş olması diyebiliriz. Önceki yıllarda oyunun yönünü değiştirecek oyuncuları ana kadroda mevkisi dışında dahil etmeye çalıştığınızda muazzam bir negatif etki ile oyuna başlardınız. Adamın verimi düşer tüm olayını kaybederdi. Sadece oyuna sonradan dahil olursa bu konuda farklılık yaşanabiliyordu. Artık bu durum değişti ve isterseniz standart hali ile ya da pozisyon değişimi kartı ile kadronuzda yer açabiliyorsunuz.

Bence oyun gayet güzel olmuş almak isteyenlere tavsiye ederim şuanda Steam de 270tl gibi bir fiyata düşmüş 700tl den
almak isteyenler kaçırmasın derim.