Blizzard’dan yeni hayatta kalma oyunu geliyor!

OkanOzturk

Yönetici
Katılım
4 Kas 2019
Konular
23
Mesajlar
220
Çözümler
12
Tepki puanı
539
Puanları
3,760
blizzarddan-yeni-hayatta-kalma-oyunu-geliyor-3.jpg


Geçtiğimiz hafta Microsoft tarafından satın alınan Blizzard, dünyanın en büyük oyun stüdyolarından biridir. Özellikle de online oyun konusunda Overwatch ve World of Warcraft gibi yapımlarla başarılı olan stüdyodan yeni bir oyun geliyor. Firma her ne kadar yasal suçlamalara boğulmuş ve el değiştirme döneminde olsa da şaşırtıcı şekilde bir oyun geliştiriyor. Overwatch’un çıkışından bu yana durgun olan şirket, satın alma sürecine rağmen duraksamış görünmemekte.

Yeni oyun duyurusu direkt olarak blizzard’ın weblog sayfasında yapıldı. Bu duyuru bir iş ilanı şeklinde olmakla beraber bir hayatta kalma oyunun geleceğini bizlere söylüyor.

Blizzard'ın yeni oyunu için iş ilanları

Günümüzde hala faaliyet gösterebilen oyun şirketlerine baktığımızda Blizzard kadar eskisini görmek zor. 30 yıldan beri faaliyette olan şirket, zaman zaman sarsıntılı dönemler geçirse de son birkaç yılda bunun en büyüğünü yaşıyor olabilir. Çatı şirket Activision Blizzard’a sürekli olarak taciz suçlamalarının geldiğine şahit olduk. Hatta şirket çapındaki protestolar ile şirketin CEO’sunun görevden ayrılması dahi istendi.

blizzarddan-yeni-hayatta-kalma-oyunu-geliyor-2.png


Buna rağmen Blizzard, yeni bir oyun için kolları sıvamış. 2016 yılında çıkan Overwatch’tan beri şirketin bir oyun geliştirdiğini görmüyorduk. Bunun yerine World of Warcraft gibi mevcut markalarının ekmeğini yemeyi tercih ettiler. Zaten aylık abonelikle çalışan bağımlılık yapıcı WoW’u ellerinde tuttukları için oyun geliştirmeden dahi bir gelir elde ediyorlar.

Blizzard’ın online oyunlarla meşhur olduğunu düşünürsek, yeni hayatta kalma oyunlarının da online olacağını tahmin edebiliriz. Şirket, yeni hayatta kalma oyunu için şu pozisyonları açık göstermekte:

  • Çevre Tasarımcısı
  • Karakter Tasarımı Uzmanı
  • Teknik Uzman
  • VFX Uzmanı
  • Karakter Konsepti Uzmanı
  • Level Tasarımcısı
  • Ses Odaklı Yazılım Mühendisi
  • Oyun Motoru Odaklı Yazılım Mühendisi
  • Sunucu Odaklı Yazılım Mühendisi
  • Eşya Odaklı Yazılım Mühendisi
Şu an yalnızca uzman niteliğindeki çalışanların arandığını görmekteyiz. Bu da oyunun temelinin inşa edildiğinin bir işareti. İlerleyen aylarda ve özellikle de 2023’te şirketin Microsoft’a geçmesinden sonra neler olacağını merakla bekliyoruz.
 
Katılım
1 Ocak 2022
Konular
24
Mesajlar
62
Tepki puanı
67
Puanları
860
Gerçekten güzel bir oyuna benziyor hayırlısı iyi forumlar.
 

Diezombie92

Yazar Şefi
Katılım
15 Kas 2019
Konular
29
Mesajlar
81
Çözümler
1
Tepki puanı
88
Puanları
2,610
Şaşırtıcı derecede etkileyeceğinden eminim beni, hayatta kalma oyunlarını yapmış firmaları incelediğimde başarılı bir wow oyunuyla ünlü bir firmadan böyle bir oyunun gelmesi heyecanlandırmadı değil.